Poštovane sugrađanke i sugrađani,

obraćamo Vam se sa zamolbom za podršku projektu “Registar humanitarne pomoći Republike Hrvatske“.

Registar humanitarne pomoći Republike Hrvatske je prijedlog usmjeren na osnivanje jedinstvenog registra u obliku crowdfunding platforme koji bi obuhvaćao informacije o svim humanitarnim kampanjama, aktivnostima i djelatnostima u Republici Hrvatskoj.

Trenutni sustav prikupljanja humanitarne pomoći suočava se s tri temeljna problema:
1) nedovoljnom vidljivošću zbog čega mnogi slučajevi ne dobiju potrebnu pažnju;
2) financijskom neefikasnošću kao rezultatom gubljenja značajnog dijela uplaćenih sredstava kroz provizije pružatelja usluga naplate i poreze;
3) nepotpunom transparentnošću koja posebno dolazi do izražaja kod sakupljanja novca koji se daje izravno u ruke.

Predloženi model je način kako te probleme u potpunosti riješiti te Vas stoga molimo da ga podržite kako bi postao dio novog Zakona o humanitarnoj pomoći.

Osim što mnogima može pomoći, osnivanje takvog registra je od izuzetnog značaja i za gospodarstvo jer bi značajno doprinijelo upoznavanju građana s konceptom crowdfundinga. S obzirom na veliki ekonomski potencijal koji leži u njemu, Europska komisija inzistira da se razvoj crowdfundinga postavi visoko na popis prioriteta svih članica Unije.

Prijedlog je dosad podržao velik broj građana i institucija, a posebno želimo istaknuti podršku pružatelja usluge internet naplate koji su se spremni odreći vlastite provizije kako bi sav prikupljeni novac išao u ciljanu namjenu.

Svoje riječi podrške, mišljenja, prijedloge i pitanja o Registru humanitarne pomoći Republike Hrvatske možete podijeliti s nama putem e-adrese cedior.org@gmail.com.

Osnivanje takvog registra za mnoge znači život. Kažimo DA Životu!

Srdačan pozdrav,

Cedior – Vaš partner u stvaranju bolje zajednice

____________________________________

Molimo Vas da ovaj tekst podijelite putem društvenih mreža kako bi se što više građana upoznalo s prijedlogom i dalo mu podršku

Zatvori izbornik