Vijesti iz EU: Inovacijski proces i ekonomski razvoj

O značaju znanstvenih inovacija za razvoj proizvodnje i jačanja ponude na tržištu, ne treba trošiti riječi. nike lebron Godišnjim izvješćem o inovacijama u državama članicama, Europska je komisija nastojala identificirati ključne pretpostavke za poticanje inovacijskog procesa u svim zemljama članicama.

Prema rezultatima izvješća, Švedska je najsnažnija predvodnica u gospodarskim inovacijskim procesima u Europskoj Uniji. air jordan hydro Top 4 najznačajnijih zemalja zaključuju Njemačka, Danska i Finska.

Osnovni pokretači inovacijskog rasta i razvoja su mala fleksibilna poduzeća, sposobna pretočiti inovativne ideje u tržišne proizvode. new balance 501 Na taj način, dolazi do razvitka tržišta ponudom novih proizvoda i usluga te povećanja konkurentnosti gospodarstva. new balance 515 Pri tome, važnu makro-ulogu ima država u sinkroniziranju obrazovnih programa i upisnih kvota u srednjim i visokoškolskim ustanovama s potrebama tržišta te poticanju istraživanja i razvoja, između ostalog i povezivanjem praktičnih dijelova nastave obrazovnih ustanova i proizvodnih subjekata. uggs on sale U konačnici, cilj je ovakvog pristupa, kontinuirano unapređivati inovacijski proces i konkurentnost gospodarstva Unije radi privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mjesta.

Početkom travnja ove godine na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu, održan je okrugli stol pod naslovom „ Popularizacija znanosti – zašto je Hrvatska treba?“. asics gel kinsei 6 Jedna od govornica na skupu, Dunja Potočnik, znanstvena suradnica u Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu je iznijela vrlo interesantan empirijski podatak vezan za interes mladih za znanost – do 14. oakley radar path godine života, mladi odlučje što ne žele studirati. adidas ultra boost Stoga je tim više potreban inovativan i smion pristup u prezentaciji fleksibilnih, up-to-date školskih programa djeci, kako bi ih se usmjerilo ka deficitarnim i društveno višestruko korisnim zanimanjima u oblasti prirodnih znanosti.

Upravo zbog visoke političke stabilnosti i usmjerenosti na dijalog i političko udruživanje, snažan i razvijen javni sektor te stoljetnu znanstvenu i obrazovnu tradiciju, Europska Unija ima idealne preduvjete za još značajniji iskorak u inovativnom procesu.

Komentari su zatvoreni.