Udomljavanje je fora

Akcija Udomljavanje je fora održat će se u subotu, 13. travnja 2013., od 9 do 15 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Akciju Udomljavanje je fora s temom pomoć ranjenim i starim psima, organiziraju Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, udrugom Noina arka te sponzorima ROYAL CANIN.
Udomljavanje je fora održat će se u subotu, 13. travnja 2013., od 9 do 15 sati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Unatoč višegodišnjim naporima cijele zajednice da se osvijesti briga o životinjama svake godine dio naših neodgovornih sugrađana napušta životinje iz svojih domova i oni postaju ne samo moralni problem cijelog društva nego i velika opasnost za ljude i druge životinje, a posebno u prometu – sudjelujući u prometnim nesrećama – pri čemu same stradavaju i ranjene ostaju na ulicama grada. Jako često neodgovorni vlasnici napuštaju i svoje dugogodišnje kućne ljubimce koji onda pod stare dane sami lutaju gradom u potrazi za malo hrane, a kad i dođu na sigurno u sklonište onda u njemu ostaju dugo iako bi mogli biti odlično društvo nekome tko prepozna njihove kvalitete.
Zašto se kao društvo ne posvećujemo dovoljno bolesnim, starim ili hendikepiranim životinjama? Udomljuju li se hendikepirani psi i mace?

Na ta i još mnogo sličnih pitanja pokušat će se odgovoriti u subotu na akciji, dovest će se i nekoliko ranjenih i starih pasa kojima će se zajedno s Doris Pinčić,  pomoći u traženju novog doma. 

Pozivaju se svi građani da dođu!

Komentari su zatvoreni.