Slovenski poduzetnici razvili aplikaciju za “seniorski turizam”

Dva mlada slovenska poduzetnika autori su aplikacije za tzv. nike blazer “seniorski turizam” koji će omogućiti vitalnim umirovljenicima da svoj čuvani stan u naselju za umirovljenike ili mjesto u staračkom domu privremeno zamjene za smještaj istoga tipa i kvalitete u nekoj drugoj državi.

Aplikacija je aktivirana početkom ovog mjeseca, ugg slippers sale clearance a mogla bi povezati ponudu domova umirovljenika iz 23 zemlje u Europskoj uniji, objavili su slovenski mediji.

Platformu LinkedAge razvili su Tomaž Lorenzetti i Marko Guček. Petinu dionica njihove tvrtke Socinet otkupila je udruga upravitelja europskih domova umirovljenika EDE, koja okuplja 32.000 takvih ustanova u 23 europske zemlje, te tako postala partner u projektu.

“Zamisao je da osobe u trećoj životnoj dobi ne moraju uvijek boraviti u jednom domu nego mogu putovati po svijetu, plaćajući istu cijenu smještaja. rb3025 aviator large metal 003 3f Za uključivanje u mrežu domovi plaćaju godišnji paušal, adidas tubular a njihovi štićenici koji žele putovati naknadu za održavanje profila”, air max 2016 rekao je za portal Telekoma Slovenije Tomaž Lorenzetti, jedan od autora i suvlasnika aplikacije.

Ideja o razmjeni smještajnih kapaciteta za starije nastala je na osnovi sličnih mreža za studente koji borave u drugim zemljama u okviru programa razmjene poput Erasmusa.

Njeni autori u seniorskom turizmu vide velik potencijal unatoč skeptičnim razmišljanjima kako starije osobe nisu sklone promjeni boravišta

Lorenzetti kaže će se postotak starijih od 65 godina u ukupnoj populaciji sa sadašnjih 17 posto u idućih 50 godina udvostručiti, te da je među starijim dosta aktivnih koji stare dane ne žele provoditi na istom mjestu.

Osim toga, u stariju životnu dob dolaze generacije navikle na mobilnost i internet, Nike Femme s dobrim znanjem stranih jezika.

Osim toga, adidas pas cher od seniorskog turizma mogli bi profitirati i upravitelji europskih domova za umirovljenike jer su takve ustanove u nekim zemljama pune, dok u drugim ima dosta slobodnih kapaciteta.

Mreža za seniorski turizam LinkedAge nakon duže pripreme postala je aktivna s početkom ožujka.

Domovi za umirovljenike u nju se mogu uključiti uz godišnju članarinu od 390 eura, ugg boots for cheap a za održavanje profila korisnici će administratoru plaćati 20 eura mjesečno, rekao je Lorenzetti za portal slovenskog Telekoma.

Komentari su zatvoreni.