Radionica "Kako restrukturirati poduzeće"

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) poziva na radionicu “Kako restrukturirati poduzeće: primjeri ITAS-a i Jugoremedije”, koja će se održati u srijedu, 8. svibnja, u 18 sati u Radničkom domu u Zagrebu (Trg kralja Petra Krešimira IV. 2, dvorana na 5. katu).

Radionica će u prvom dijelu pružiti uvid u pravni okvir i postojeću praksu provedbe restrukturiranja u Hrvatskoj, a u nastavku će predstaviti primjere dvaju poduzeća – jednog iz Hrvatske, drugog iz Srbije – koja su radnici iz situacije sigurnog bankrota doveli do radničkog dioničarstva i nastavka proizvodnje.

Uvodna izlaganja:
Katja Jajaš (pravnica)
Branislav Markuš (Jugoremedija)
Zdravko Seki (stečajni upravitelj)
Dragutin Varga (ITAS)

Radionica Kako restrukturirati poduzeće dio je ciklusa posvećenog organizacijskom, pravnom, ekonomskom i medijskom aspektu radničkih borbi na temelju konkretnih situacija iz prakse, koji BRID organizira u suradnji s fondacijom Rosa Luxemburg Stiftung – Southeast Europe. Sljedeća radionica održat će se 5. lipnja, a tematizirat će osnivanje i vođenje zadruga na primjerima Humane Nove, Prakse i KopMedije. Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju nastala je u ožujku 2012. godine, a bavi se problematikom radničkih prava i aktivne solidarnosti, uvođenjem demokratskih procesa u ekonomsku sferu te s time povezanim organizacijskim pitanjima. Organizacija također radi na uspostavljanju širih platformi temeljenih na solidarnosti, uključujući suradnju sa sindikatima, nevladinim organizacijama, grass-root pokretima i ostalima zainteresiranima za radnička pitanja.

Komentari su zatvoreni.