Projekti

REGISTAR HUMANITARNE POMOĆI REPUBLIKE HRVATSKE

Registar humanitarne pomoći Republike Hrvatske je prijedlog Centra za društvene inovacije i održivi razvoj Ministarstvu socijalne politike i mladih usmjeren na osnivanje jedinstvenog registra po uzoru na crowdfunding platformu Croinvest.eu koji bi obuhvaćao informacije o svim humanitarnim kampanjama u Republici Hrvatskoj.

Više o projektu možete vidjeti ovdje.


CENTAR ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE FIDELIS

Centar za starije i nemoćne osobe Fidelis, sa sjedištem u Zagrebu, je socijalna ustanova osnovana u cilju poboljšanja kvalitete života, pružanja pomoći i socijalne skrbi starijim i nemoćnim osobama te poticanja međugeneracijske solidarnosti i aktivnog života u trećoj dobi. Centar je nastao kao odgovor na pravo svakog čovjeka da si osigura mirnu, dostojanstvenu i bezbrižnu starost unutar vlastitog doma.

Više o projektu možete vidjeti ovdje.


ADRIA DUNK TANK

Adria Dunk Tank je inovacija Centra za društvene inovacije i održivi razvoj koja na zabavan i proaktivan način omogućuje edukaciju građana o ugroženim biljnim i životinjskim vrstama Jadrana.

Više o projektu možete vidjeti ovdje.


CROMALL.EU

CroMall je prva hrvatska business-to-business (B2B)* i business-to-customer (B2C)** e-trgovina usmjerana na promoviranje i povezivanje hrvatskih proizvođača i pružatelja usluga s inozemstvom.

Svaki domaći gospodarstvenik može putem platforme otvoriti vlastitu e-trgovinu te je samostalno uređivati.

Posebna pozornost pridaje se inovativnim i visokokvalitenim proizvodima certificiranima znakovima kvalitete (Izvorno hrvatsko, Hrvatska kvaliteta, Hrvatski EKO proizvod, Hrvatski otočni proizvod itd.)

*Pojam business-to-business (skraćeno B2B) označava vrstu elektroničkog poslovanja koje je okrenuto razmjeni roba i usluga između poslovnih subjekata.

**Pojam business-to-customer (skraćeno B2C) podrazumijeva elektroničko poslovanje poslovnih subjekata s krajnjim korisnicima, odnosno potrošačima.

Više o projektu možete vidjeti ovdje.


CROINVEST.EU

Croinvest.eu je prva hrvatska crowdfunding platforma za financiranje poduzetničkih, infrastrukturnih i društveno korisnih projekata s posebnim naglaskom na projekte koji konkuriraju za EU fondove.

Više o projektu možete vidjeti ovdje.


BONA FIDES – REGIONALNA CROWDFUNDING PLATFORMA

Centar također radi i na analizi zakonodavstva zemalja u okruženju u cilju pokretanja prve reward-equity crowdfunding platforme za srednju i jugoistočnu Europu.

Više o projektu možete vidjeti ovdje.


ENTER4PETS

Enter4Pets je e-platforma za socijalno osviještene poduzetnike i potrošače koji žele pomoći napuštenim životinjama i učiniti svijet pravednijim, zelenijim i zabavnijim mjestom.

Nakon puštanja platforme u rad, Centar će zatražiti oznaku Izvorno hrvatsko.

Facebook stranica projekta


SAVJETOVALIŠTE ZA SIGURNOST DJECE I MLADIH NA INTERNETU (SIDMI)

Savjetovalište za sigurnost djece i mladih na Internetu (SIDMI) je ustanova osnovana u cilju pružanja informatičkih savjeta roditeljima, djeci i mladima kako bi se preveniralo cyber nasilje, pedofilija i zlouporaba osobnih podataka.


50 PLUS ZA PLUS 5

50 PLUS za PLUS 5 je akcija Centra za društvene inovacije i održivi razvoj koja ima za cilj poticanje starijih osoba na društveni angažman.