Natječaj za nagradu Radoslav Putar

Institut za suvremenu umjetnost otvorio je natječaj za nagradu Radoslav Putar za 2013. godinu, posvećenu mladim likovnim umjetnicima do 35 godina starosti. Rok za predaju prijava je ponedjeljak, 15. travnja.

Dobitnik nagrade Radoslav Putar boravit će 6 tjedana u rezidencijalnom programu ISCP-NY (International Studio and Curatorial Program, New York, USA), tijekom akademske godine 2013./14., održat će samostalnu izložbu u Institutu za suvremenu umjetnost, u galeriji Academia Moderna tijekom 2014. godine, i imat će priliku biti član žirija nagrade Radoslav Putar u 2014. godini.

Cjelokupni trošak putovanja, vize, šest tjednog boravka, stana i studija u New Yorku je obuhvaćen nagradom Radoslav Putar.

Nagrada Radoslav Putar ove se godine održava po 12 puta od kada je osnovana. Umjetnici imaju priliku javiti se na natječaj dokumentacijom svojih radova. Prijave ocjenjuje peteročlani međunarodni žiri koji svake godine radi u novom sastavu. Četvero izabranih finalista će 6. lipnja nastupiti na zajedničkoj izložbi Finale 2013! u Galeriji Galženica u Velikoj Gorici, te će nakon prezentacije radova članovima žirija, biti izabran dobitnik/ica Nagrade.

Nagrada Radoslav Putar je suosnivač i član međunarodne mreže nagrada za mlade umjetnika YVAA (Young Visual Artists Award), u kojoj sudjeluju još nagrada Jindrich Chalupecky iz Češke, nagrada Oskar Čepan iz Slovačke, nagrada Skupine OHO iz Slovenije, nagrada Zvono iz BiH, nagrada Dimitrije Bašićević Mangelos iz Srbije, nagrada Denes iz Makedonije, BAZA iz Bugarske, The Artist of Tomorrow sa Kosova, i Ardhje iz Albanije.

Prijava za natječaj mora sadržavati:
– osobne podatke: ime, prezime, adresa, telefon, e-mail, internetska stranica;
– profesionalni životopis (obavezno godinu rođenja);
– dokumentaciju o umjetničkim djelima nastalima 2012. i 2013. godine, opremljenu i jasno označenu svim podacima o autoru i djelima (naziv, godina, tehnika, dimenzije, mjesto izlaganja, itd.) ili skice još nerealiziranih radova. Dokumentacija može sadržavati fotografije, kataloge, skice, CD ili DVD-rom, uz kvalitetne ispise radova;
– izjavu umjetnika o vlastitom umjetničkom radu ili obrazloženje predlagača (maksimalno 1 stranica teksta);
– kandidati mogu priložiti i dodatnu dokumentaciju (katalozi, tekstovi, isječci iz medija i ostalo, koji se mogu ticati i radova nastalih ranije od 2012. godine).

Originalni radovi te nepotpune, zakašnjele ili elektronskom poštom poslane prijave neće se razmatrati.

Priložena dokumentacija se ne vraća već ostaje pohranjena u arhivu nagrade Radoslav Putar u Institutu za suvremenu umjetnost.

Komentari su zatvoreni.