Humanitarna akcija za osnivanje Fonda za vozačke dozvole za mlade iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Kao nastavak projekta „Iz doma na svoje!“, financiranog od strane Europske komisije, koji je udruga Otvorena medijska grupacija pokrenula s ciljem zapošljavanja mladih koji napuštaju domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, udruga provodi humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za uspostavljanje redovnog fonda za vozačke dozvole za mlade osobe koje žive u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Svrha humanitarne akcije je povećavanje konkurentnosti mladih koji napuštaju domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili mladih iz udomiteljskih obitelji, na tržištu rada. Prikupljena sredstva iskoristit će se za financiranje vozačkih ispita mladima koji nakon izlaska iz domova i završetka srednje škole ne nastavljaju daljnje školovanje i uglavnom imaju samo strukovno obrazovanje te im je vozačka dozvola često preduvjet za zapošljavanje.

Pozivamo Vas da se uključite u humanitarnu akciju te uplatom sredstava na žiro-račun humanitarne akcije – Raiffeisen bank, IBAN HR1124840081500153651 pomognete mladima iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kako bi im se omogućila konkurentnost na tržištu rada.

Također, ideja je da se humanitarna akcija u budućnosti proširi i na izvaninstitucionalno obrazovanje mladih prema njihovim afinitetima i potrebama. Buduće aktivnosti obuhvaćale bi informatičke radionice, tečajeve učenja stranih jezika, program za turističkog vodiča te polaganje ostalih stručnih ispita. 

Centar za društvene inovacije i održivi razvoj također pruža svoju podršku ovoj hvalevrijednoj i prijeko potrebnoj akciji.

Komentari su zatvoreni.