Foto natječaj Henri Cartier-Bresson

Pozivaju se fotografi da se prijave za sudjelovanje u natječaju za međunarodnu fotografsku nagradu Henri Cartier-Bresson. Sudjelovanje je otvoreno fotografima svih nacionalnosti koji su postigli značajna ostvarenja na području bliskom dokumentarnosti, a rok istječe 15. travnja.

Za sudjelovanje ne postoji dobna granica, no sudjelovanje je moguće isključivo kroz nominaciju od strane fotografske institucije, muzeja, fotografskog udruženja, foto agencija, umjetničkih škola, sveučilišta, galerija, časopisa, festivala, izdavača….

Henri Cartier-Bresson nagrada namijenjena je umjetnicima na početku karijere, no koji su ostvarili značajan korpus rada. Kroz novčani iznos od 35 000 eura pomaže se izvođenje projekta koji se inače ne bi mogao realizirati u okviru umjetnikovih uobičajenih aktivnosti.

Kandidati trebaju priložiti 15 – 20 fotografija uz kratku preporuku institucije koja ih šalje. Također, potrebno je uključiti kratki dopis s nacrtom projekta koji bi se realizirao ukoliko kandidat osvoji nagradu.

Pobjednika proglašava sedmeročlana komisija koju čine istaknuti pojedinci iz svijeta fotografije, književnosti, umjetnosti ili filma. Proglašenje se odvija tijekom lipnja 2013, a pobjednik će biti objavljen 25. lipnja. Nagrađeni se projekt treba realizirati do rujna 2014.

Komentari su zatvoreni.