Blank_StartUP: Prijavite društveno koristan, održiv i inovativan projekt te osvojite vrijedne nagrade!

Ukoliko imate društveno koristan, održiv i inovativan projekt, možete ga prijaviti na Blank_StartUP natječaj koji traje do 15. travnja 2013. godine. Sredstva za nagradni fond za pobjednički projekt prikupljat će se kroz dvije zanimljive akcije: Rentaj anđela i Indiegogo kampanju.

Akcija Rentaj anđela postoji već nekoliko godina, no ovoga se puta umjesto glumaca i režisera mogu „rentati“ uspješni poduzetnici, menadžeri i poslovni anđeli. Naime, riječ je o donacijskoj akciji kojom se budućim poduzetnicima želi omogućiti da kroz dva sata neformalnog razgovora uz večeru dobiju konkretne i korisne informacije od iskusnih poduzetnika. Za anđele će se moći nadmetati od 7. 4. do 15. 4. 2013., a večera s donatorima i anđelima održat će se 16. 4. u klubu Pepermint u Zagrebu.

Koga će se moći “rentati”?

Dakle, u akciji Rentaj Anđela moći će se saznati korisne informacije o poduzetništvu, investicijama, inovacijama, marketingu, PR-u, održivom razvoju i ekološki orijentiranim projektima te ostvariti važni kontakte. Ovogodišnji anđeli su: Mate Rimac (Rimac automobili), Saša Cvetojević (ZIP), Hrvoje Prpić (CRANE), Vedrana Likan (Colliers International), Anamarija Asanović, Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić (ELFS), Stanislav Prusac (Polar Software), Manuela Šola (Abrakadabra integirane komunikacije), Mislav Streicher (Mondo), Matija Kovačec (Conversus), Teo Juraga i Tomislav Poslon (The Cookie Factory), Sandra Mihelčić (Poslovni Savjetnik), Kristina Ercegović (Business Cafe), Martina Kocijan (Kreativna Vjeverica) te Tajni anđeo koji će biti objavljen naknadno.

Indiegogo je crowdfunding platforma kojom se prikupljaju financijska sredstva, ali će se usmjeravati i pažnja javnosti na stranicu startup.com.hr kroz viralni marketing putem društvenih mreža. Indiegogo kampanja će trajati od 20. 3. do 20. 4. 2013.

Akcije organizira Udruga Blank, koja je osnovala i Blank_StartUP, navedeni projekt društveno korisnog inkubatora. Kako organizatori navode, motiv za realizaciju ove ideje nastao je u želji da se potakne javni interes za društveno korisnim poduzetništvom te je stoga osmišljen koncept kojemu je cilj pronaći projekt koji prednost benefita za zajednicu postavlja ispred kriterija zarade i povrata investicija.

Pobjednički projekt odabire stručno povjerenstvo sastavljeno od uspješnih poduzetnika, menadžera, marketinških i PR stručnjaka i poslovnih anđela koji će glasovima ocijeniti pristigle projekte na temelju kriterija: korisnost za zajednicu, samodrživost, inovativnost. Pobjednik natječaja bit će objavljen 22. travnja 2013., a pobjedniku će pripasti prikupljena financijska sredstva iz nagradnog fonda, mogućnost besplatnog korištenja prostora Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, izrada promo videa od udruge Blank te stručno mentorstvo udruge poslovnih anđela CRANE.

Komentari su zatvoreni.